محل تبلیغات شما

برای آزادی بوچانی؛

نوشتن آزادی است.

سرویس ایلام - یادم می آید سال ها پیش در یکی از شماره های مجله ی روانشاد "آدینه" گفت و گویی با خانم "تونی موریسون" نویسنده ی آمریکایی و برنده ی جایزه نوبل ادبی در سال۱۹۹۳ چاپ شده بود، با این تیتر: نوشتن آزادی است». جمله ای کوتاه،پر مفهوم و بزرگ.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، این روزها رسانه ها خبر آزادی"بهروز بوچانی" رومه نگار و پناه جوی ایلامی که با نگارش شرح حال  خودش"هیچ دوستی جز کوهستان" به چهره ای جهانی تبدیل شده بود، را اعلام کردند.

این که انسانی از بند و زندان رها شود و به میان اجتماع برگردد،خبری خوش حال کننده و قابل اعتناست اما این که پناهجویی، رونه نگار و نویسنده  که با وجود شرایط زیستی نامطلوب و فرسایشی در کمپ مانوس اقدام به نوشتن شرح حالش در مدت ۵ سال کند و آن را با واتس آپ برای دوستش امید توفیقیان در استرالیا بفرستد و رفیقش هم آن را به زبان انگلیسی ترجمه در ۴۱۶ صفحه در انتشارات پیکادور استرالیا منتشر کند و بعدها جوایز بین المللی و سلطنتی زیادی هم برایش به ارمغان بیاورد و از همه مهم تر، موجب آزادی او را فراهم کند،اتفاقی مطلوب و خوش حال کننده و قابل توجه است.

و باز این که فردی زاده و اهل زاگرس در عرصه ی ادبیات، توفیق های بین المللی کسب کند،فرصتی مهم برای مردمان این سامان است و می تواند قابلیت ها و پتانسیل های ادبی را به مخاطبان در سطح بین المللی نشان دهد.

نوشتن،ادبیات،کلمه،رمان داستان کوتاه و. واژه گانی مقدس و بزرگ اند که ریشه هایی عمیق در آیین،اعتقادات ما ایرانی ها دارد.
در طول تاریخ، نوشتن و قلم و کتابت در اندیشه ی ایرانیان نقشی ماندگار داشته، آن جا که روز تیراندازی آرش بزرگ مرد ایران زمین در تیرگان، را "روز قلم' نامیده اند و ابوریحان بیرونی در کتاب التفهیم،در ارزش گذاری ایک روز، به آن پرداخته. در دین اسلام نیز اهمیت قلم و نوشتن در سوره ی مبارک "قلم" و سوگند به آن چه که می نویسند.بر میزان اهمیت آن افزوده است.

نکته ی مهم این یادداشت آن که نوشتن، موجب آزادی بهروز بوچانی شده و این اتفاق بزرگ را می بایست بااحترام بیشتر نگریست و به آن پرداخت. به بیانی دیگر اگر بوچانی داستان زندگی اش را با ادبیاتی شاعرانه و جذاب نمی نوشت و دوستش آن را منتشر نمی کرد و هرگز صدا و فریادش به گوش مردم جهان و سازمان های مدافع حقوق انسان ها نمی رسید و کسی از وضعیت طاقت فرسای زندگی و او و سایر گرفتاران در کمپ مانوس استرالیا مطلع نمی شد. 

بهروز بوچانی،به واسطه ی قلم و ادبیات آزاد شد و از این که به میان اجتماع برگشته،همه خوش حال هستند.او آزادی و اعتبار جهانی اش را به قلم و ادبیات مدیون است. بی شک حضور آزادانه ی او در میان جامعه می تواند فرصت های دیدار و هم اندیشی و بررسی و واکاوی ادبی بسیار به دنبال داشته باشد.

دو پیش نهاد:
قبل تر هم در محافلی ادبی پیش نهاد دادم که کتاب"هیچ دوستی جز کوهستان"  بهروز بوچانی در ایلام؛ استان زادگاهش از مناظر اجتماعی، ی،ادبی، فرهنگی، آیینی، اعتقادی و. مورد نقد و بررسی قرار گیرد و پتاسیل های ادبی موجود در آن واکاوی و منتشر شود.

و پیش نهادی برای بهروز بوچانی:
اگر این نویسنده و رومه نگار جوان، بتواند داستان حوادث و سفرش از ایلام به استرالیا را در قالب رمانی با ذکر تمام جزییات و حوادث بنویسد.

با عنایت به فضای تبلیغی و رسانه ای و موفیقت هایی که به دست آورده،بی شک موفقیت های خوبی کسب خواهد کرد،به شرط آن که در نگارش آن، نگاهش از سمت و سوی ایران، زاگرس،ایلام،بدره و آبهر برنگرداند.

*نویسنده و روز نامه نگار ادبی

http://kurdpress.com/printedition.aspx?id=7080

«چهارشنبه‌های بستنی» نوجوانان را به سوی دنیای بزرگسالی سوق می‌دهد

یادداشت/ جایزه کتاب سال ایلام، فرصتی تازه برای دیده شدن در سطح ملی / مرتضی حاتمی/خبرگزاری کردپرس

سرنوشت جنگ در خاکریز ادبیات رقم می خورد خبرگزاری کردپرس

آزادی ,ی ,های ,قلم ,بوچانی ,ادبی ,قلم و ,این که ,خوش حال ,بین المللی ,به آن ,آزادی بهروز بوچانی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

رسانه مدرسه ی بوباتون